Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότεροι από 200 οι νεκροί από το ψύχος σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη


Το σιβηρικό ψύχος που έχει πλήξει ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου τις τελευταίες εβδομάδες μετρά πλέον περισσότερα από 200 θύματα σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Στην Ουκρανία, η οποία έχει πληγεί το περισσότερο από το κύμα του ψύχους, οι αρχές αναφέρουν 101 θύματα από τις 27 Ιανουαρίου. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στην πρωτεύουσα τα καταστήματα κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις τροφίμων. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν έφτασαν τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ρωσία, όπου επικρατούν αντίστοιχες θερμοκρασίες, με -25 βαθμούς στη Μόσχα και έως -50 σε περιοχές κοντά στη Σιβηρία, 54 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Ιανουρίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ακραίες καιρικές συνθήκες παρατηρούνται και στηνΠολωνία, όπου οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 37. Οι θερμοκρασία αγγίζει τους -35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σερβία από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά έξι άτομα και στη Ρουμανίαάλλα οκτώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: