Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Βροχές στην δυτική και βόρεια Ελλάδα το επόμενο διήμερο Δευτέρα-Τρίτη 14-15/1/2013



Με βροχές θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα στα βορειοδυτικά και κυρίως στην δυτική Ελλάδα αρχικά και κυρίως στα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο,την δυτική Στερεά μέχρι και την δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανότητες για βροχές ασθενείς και σε βορειοδυτική Θεσσαλία -κεντρική Στερεά.

Τοπικές και ασθενείς βροχές θα έχουμε και στην βόρεια Ελλάδα κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία ωστόσο δεν φαίνεται να είναι αξιόλογες.

Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στην ανατολική νοτιοανατολική Θεσσαλία ,τις Σποράδες την Εύβοια-ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι μαλακός μέσα στην ημέρα με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διάστημα  αρκετά και είναι πιθανό να αφήνουν ψιχάλες η ψιλόβροχο αλλά κυρίως σε ορεινά τμήματα.

Τέλος στον υπόλοιπη νησιωτικό χώρο ,τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις που θα πυκνώνουν και είναι πιθανό να αφήνουν διάσπαρτες μπόρες τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας όπως επίσης και στο νότιο κομμάτι της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί την Δευτέρα(στο Ιόνιο κυρίως πιο ενισχυμένοι μέχρι 5-6 μποφόρ) και την Τρίτη με βαθμιαία ενίσχυση την Τρίτη που θα φτάσουν τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο δεν αποκλείεται να έχουμε και 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας ακόμα και τους 15-17οC. Ο καταβάτης νοτιάς ίσως ανεβάσει λίγο ακόμα την θερμοκρασίες στο νότιο κομμάτι της Κρήτης.



Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη μουντός θα είναι σχετικά ο καιρός το ερχόμενο διήμερο κατά διαστήματα νεφελώδης ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα . Η πιθανότητα για ψιχάλες η ψιλόβροχο είναι μικρή αλλά υπαρκτή .

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς την Δευτέρα και πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί με βαθμιαία ενίσχυση την Τρίτη στον Θερμαΐκό φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 10-12οC κατά μέσο όρο.

Στην Αττική ο καιρός θα έχει πιο μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια ωστόσο θα έχουμε και αναπτύξεις-νεφώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους και στον Σαρωνικό οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα αλλά δεν φαίνεται να είναι ικανές να αφήσουν κάτι αξιόλογο από πλευράς βροχών εκτός από ψιχάλες η ασθενείς τοπικές βροχές στις περιοχές γύρω από το Σαρωνικό και στα νότια νοτιοδυτικά τμήματα του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ ενώ την Τρίτη θα φτάσουν τοπικά και τα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-17οC στο λεκανοπέδιο και στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού με την Τρίτη να θυμίζει κάτι από Άνοιξη και τον υδράργυρο να ανεβαίνει λίγο ακόμα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: