Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Εισβολή του χιονιά απόψε και αύριο το πρωί στην Αττική 8/1/2013



Τι και αν σήμερα επικρατεί λιακάδα και ωραίος καιρός τίποτα δεν θα θυμίζει το καιρό με τον οποίο θα ξυπνήσουμε αύριο το πρωί καθώς φαίνεται πως οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν μέχρι την Αθήνα αλλά και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Σε πολλές περιοχές θα έχουμε και χιονοστρώσεις άνω των 150-200 μέτρων ενώ στα βόρεια προάστια και όσο ανεβαίνουμε προς την βόρεια βορειοανατολική Αττική θα έχουμε περισσότερο χιόνι.

Απόψε αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα και έπειτα θα αρχίσουν οι πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο από τα 350-400 μέτρα και πάνω και όσο θα πλησιάζουμε προς τις πολύ πρώτες πρωινές ώρες το χιόνι θα έχει κατέβει μέχρι τα 200 μέτρα .

Τις πρώτες πρωινές ώρες στο διάστημα 6-9 το πρωί φαίνεται να έχουμε έξαρση των φαινομένων και τα χιόνια θα φτάσουν ακόμα και στα 50-150 μέτρα στο νομό (χιονοπτώσεις) ενώ φαίνεται πως τα φαινόμενα θα έχουν πρόσκαιρα και έντονο χαρακτήρα.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα περιορίζεται στα βόρεια βορειοανατολικά ενώ στα κεντρικά και νότια θα είναι πιο σπαστός καιρός με ηλιοφάνεια και νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές με ασθενείς χιονοπτώσεις πιο μέτριας έντασης στα βόρεια του νομού.

Μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί αρκετά και ολοένα θα εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 -7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί θα κυμαίνεται από -2 με -3 στα βόρεια υπερβόρεια τμήματα της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής ενώ στο λεκανοπέδιο και το κέντρο θα είναι κοντά στους 0-2οC.

Το μεσημέρι θα φτάσει με τα σπασίματα ενδεχομένως του καιρού και τους 2-4oC στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Δείξτε προσοχή τις πρώτες πρωινές ώρες και μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις.



Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: