Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες στην Αυστραλία


Κομμένο το ρεύμα σε 250.000 σπίτια στο Μπρισμπέιν

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη βόρεια Αυστραλία. Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να σκαρφαλώσουν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν.

Τα πτώματα δυο ανθρώπων, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί, βρέθηκαν σήμερα, ενώ ένας ακόμα έχασε τη ζωή του χθες κοντά στην πόλη Μπούνταμπεργκ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Πολιτείας Κουίνσλαντ, Κάμπελ Νιούμαν, τέσσερις πόλεις απειλούνται με πλημμύρες μετά το πέρασμα του τυφώνα 'Οσβαλντ. Στο Μπούνταμπεργκ, μια πόλη 50.000 κατοίκων, έχουν πλημμυρίσει 1.200 σπίτια, τόνισε ο Νιούμαν.

Στην πόλη 18 κάτοικοι που κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους παρελήφθησαν από ελικόπτερο και το ίδιο πρόκειται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ώρες για περίπου 10 ακόμα ανθρώπους, δήλωσε ο δήμαρχος Μαλ Φόρμαν.

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί στο Γκίμπι, το Μέριμπορο και στην κοιλάδα Λόκιερ, όπου πριν από δυο χρόνια φονικές πλημμύρες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους. Αλλά και η πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, Μπρισμπέιν, αναμένεται να μετρήσει ζημιές καθώς η στάθμη του νερού έχει φθάσει πάνω από 80 εκατοστά σε ορισμένες απομακρυσμένες από το κέντρο συνοικίες.

Σ' ολόκληρο το Κουίνσλαντ, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε 250.000 σπίτια. 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: