Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλες ζημιές από ανεμοστρόβιλο στο Δέκαρχο Ξάνθης



Δήμος, πυροσβεστική και ιδιώτες προσπαθούν να τις αποκαταστήσουν

Με το πρώτο φως της ημέρας τα τεχνικά συνεργεία και τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Τοπείρου Ξάνθης ξεκίνησαν μεγάλη προσπάθεια για αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκάλεσε ο χθεσινός ανεμοστρόβιλος που έπληξε τον οικισμό Δέκαρχο. Για τον καθαρισμό των δρόμων του οικισμού χρειάστηκε τόσο η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και ιδιωτικών μηχανημάτων.

Ζημιές σε αποθήκες και σπίτια, κατεστραμμένες κεραμοσκεπές σε πάρα πολλά σπίτια, πεσμένα δέντρα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του οικισμού, κομμένα καλώδια της ΔΕΗ που βύθισαν για ώρες τον οικισμό στο σκοτάδι και σκοτωμένα ζώα αντίκρισαν οι κάτοικοι του οικισμού που από το έντονο καιρικό φαινόμενο.

Σήμερα το πρωί επισκέφτηκε τον πληγέντα οικισμό και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης ο οποίο σημείωσε πως οι καταστροφές είναι μεγάλες και θ’ απαιτηθεί η συνδρομή της Πολιτιστικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Οι κάτοικοι του χωριού μιλώντας στην κάμερα του ThrakiToday.com εξιστορούν τις στιγμές τρόμου που βίωσαν τη στιγμή που ο ανεμοστρόβιλος χτυπούσε το χωριού τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: