Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο καιρός στην Αττική και την Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 26-27/1/2013



Γενικά μουντός και χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός με κρύο πιο έντονο στην βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και κυρίως στην Θράκη ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Αναλυτικότερα:

Σάββατο 26/1/2012:

Αττική:

Ο καιρός το Σάββατο το πρωί θα ξεκινήσει με νεφώσεις κατά διαστήματα αλλά και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως νωρίς το πρωί. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα κλείνει από τα βόρεια βορειοδυτικά με βροχές κατά περιόδους αξιόλογες ενώ σταδιακά θα επηρεάσουν όλο το νομό και το λεκανοπέδιο μέχρι και αργά το απόγευμα. Όσο πιο βόρεια τόσο πιο πολλά τα φαινόμενα αλλά και στα βορειοδυτικά.

Προς το απόγευμα-βράδυ αναμένεται αν χιονίσει και στην Πάρνηθα πάνω από τα 1200-1300 μέτρα και στο Κιθαιρώνα πάνω από τα 1100 μέτρα(πρόσκαιρα και χαμηλότερα με το πέρας του χαμηλού).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ μέσα στην ημέρα καθώς θα ενισχυθούν. Ίσως και παραπάνω στην Πάρνηθα όσον αφορά τις ριπές.

Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί από 6-8οC στα υπερβόρεια ορεινά ενώ το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 12-14οC.



Κυριακή 27/1/2012:

Όσον αφορά την Κυριακή πάλι φαίνεται να είναι σχετικά μουντός ο καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές,και πιο χειμωνιάτικο ο καιρός με την αίσθηση του κρύου πιο έντονη από το Σάββατο. Ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές θα έχουμε γύρω από την Πάρνηθα και στα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής ενώ πιο ασθενή φαινόμενα θα σημειώνονται και στην βορειοανατολική Αττική αλλά και στο λεκανοπέδιο. Στα πιο νότια νοτιοανατολικά τμήματα του νομού ο καιρός θα είναι πιο σπαστός με λιγότερα σύννεφα και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα εξασθενούν μέχρι να σταματήσουν.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις αυτές θα εντοπίζονται πάνω από τα 850-950 μέτρα(πρόσκαιρα και στα 750-800μέτρα) στο Κιθαιρώνα και πάνω από τα 900-1000 μέτρα στην Πάρνηθα.

Δεν αποκλείεται(πιθανότητα) μέσα στην ημέρα να κατέβουν και λίγο χαμηλότερα και ίσως πασπαλίσει και στην κορυφή της Πεντέλης-Υμηττού.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί αρχικά στα 3-4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση πρόσκαιρα ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί από 3-5oC στα πιο ορεινά τμήματα και υπερβόρεια ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 11-12οC στα κεντρικά και νότια τμήματα. Στα πιο νότια νοτιοανατολικά ίσως και λίγο παραπάνω.



Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 26-27/1/2012:

Σάββατο 26/1/2013:

Ο καιρός θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί (πολύ πρώτες πρωινές ώρες) με μουντό καιρό και νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές οι οποίες θα δίνουν χιονόνερο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τμήματα πάνω από τα 350-450 μέτρα κατά μέσο όρο. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα έχει την τάση να σπάει στα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα του νομού και στην Θεσσαλονίκη με την παρουσία του βαρδάρη ενώ οι νεφώσεις φαίνεται να παραμένουν πυκνές στο ανατολικό νοτιοανατολικό κομμάτι του νομού και στην Χαλκιδική όπου θα σημειώνονται χιονοπτώσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριας έντασης πάνω από τα 500-600 μέτρα.

Αργά το απόγευμα προς το βράδυ φαίνεται από τα ανατολικά να ξανακλείνει ο καιρός με τις νεφώσεις να πυκνώνουν αρκετά μέχρι και την Θεσσαλονίκη και να δίνουν ασθενείς χιονοπτώσεις η νιφαδοπτώσεις μέχρι και αργά την νύχτα.

Ο κυρίαρχος άνεμος το Σάββατο θα είναι ο βαρδάρης στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο οποίος θα πνέει στα 4-5 και πρόσκαιρα 6-7 μποφόρ. Στον Θερμαΐκό δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 8 μποφόρ κυρίως οι ριπές του ανέμου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 4-6οC. Στα πιο βόρεια ορεινά θα είναι 2-3οC πιο χαμηλή.

Κυριακή 27/1/2013:

Νωρίς το πρωί θα έχουμε κάποιες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας που θα είναι μεγάλα σχετικά.Στην νότια Χαλκιδική θα είναι πιο κλειστός ο καιρός νεφώσεις που θα δίνουν κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο κοντά στα 100-200 μέτρα .

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα κάποιες νεφώσεις από τα δυτικά νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά του νομού θα αρχίσουν να πυκνώνουν σταδιακά μέχρι και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένιση μέχρι το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 3-5οC.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: