Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στη Νότια ΟυαλίαΟι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100 αγνοούμενους

Εκτός ελέγχου μαίνονται οι φωτιές σε θαμνώδεις εκτάσεις στη Νέα Νότια Ουαλία, την πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Χθες το βράδυ περισσότερες από σαράντα εστίες στη Νέα Νότια Ουαλία έκαιγαν ακόμα, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σέιν Φιτζσίμονς. «Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη, αντιμετωπίζουμε μια καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Από το 2009 όταν από τις πυρκαγιές στην πολιτεία της Βικτόρια έχασαν τη ζωή τους 173 άνθρωποι, ο όρος «καταστροφή» σημαίνει πως οι φωτιές είναι ανεξέλεγκτες, απρόβλεπτες, εξαπλώνονται γρήγορα και δεν υπάρχει άλλη λύση από το να εκκενώσουν οι κάτοικοι τις περιοχές που απειλούνται.

Η Νέα Νότια Ουαλία γνωρίζει τις πιο επικίνδυνες πυρκαγιές της ιστορίας της. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν θύματα και μόνο ένα σπίτι έχει καταστραφεί από τις φωτιές στην πολιτεία. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι αγνοούμενοι είναι περίπου 100, όμως ο αριθμός τους δεν μπορεί να επαληθευτεί προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: