Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Αττικής την Κυριακή 6/1/2012



Χειμωνιάτικη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά πρώτα και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας βορειοανατολικής Αττικής.

Έτσι μουντός και κρύος θα ξεκινήσει ο καιρός με βροχές που όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα εντείνονται στο νομό Αττική ενώ τα χιόνια θα κατεβαίνουν εκτός από τα βουνά(Πεντέλη-Πάρνηθα) και στα πιο ημιορεινά τμήματα.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες φαίνεται η έξαρση του καιρού(ίσως και λίγο νωρίτερα) με βροχές η χιονόνερο στα πεδινά ,χιονόνερο με πιθανότητα για χιονοχάλαζο-λιωμένες νιφάδες σε βόρεια προάστια άνω των 300-350 μέτρων ενώ καθαρές χιονοπτώσεις θα έχουμε πάνω από τα 400-500 μέτρα στην Πάρνηθα ,500-600 μέτρα στις δυτική βορειοδυτική Πεντέλη και 450-550 μέτρα στην βορειοανατολική Πεντέλη. Χιονοπτώσεις και στην κορυφή του Υμηττού από τα 800μέτρα και πάνω.

Τονίζεται ότι μέσα στην ημέρα χιονοπτώσεις θα έχουμε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία,Βαρνάβα,Διόνυσο όπου πιθανώς να έχουμε και ελαφριά χιονόστρωση. Καλύτερες ποσότητες χιονιού στα ορεινά πάνω από τα 600-700 μέτρα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι αν είναι ενταθούν πρόσκαιρα τα φαινόμενα είναι πιθανόν να χιονίσει και 50 μέτρα πιο χαμηλά από τα προαναφερθέντα υψόμετρα. Ωστόσο θα είναι πρόσκαιρο και πολύ τοπικό και κυρίως στην βόρεια πλευρά της Πάρνηθας.

Πρόσκαιρη εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ αργά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-4οC νωρίς το πρωί της Κυριακής ενώ μέσα στην ημέρα θα σημειώνει πτώση αντί να ανεβαίνει ενώ λίγο πριν την πτώση φαίνεται η θερμοκρασία στο κέντρο να είναι γύρω στους 8-9οC μέχρι και τα νότια αλλά θα πέσει σταδιακά.

Μέχρι το βράδυ στα υπερβόρεια θα έχει πέσει κοντά στους 0-2οC .

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: