Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Ρεκόρ χιονιού στην ΚροατίαΈφτασε τα 57 εκατοστά

Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασε το ύψος του χιονιού στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας, καθώς οι χθεσινές μετρήσεις των επιστημόνων του αστεροσκοπείου του Γκριτς έδειξαν ότι ήταν στα 57 εκατοστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Υδρομετωρολογικής Υπηρεσίας, πρόκειται για το ανώτερο ύψος χιονιού για το μήνα Ιανουάριο από το 1861, δηλαδή από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις στο συγκεκριμένο αστεροσκοπείο.

Στους δρόμους της πόλης επικράτησε χθες χάος, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Μίλαν Μπάντιτς να αναλάβει το συντονισμό της υπηρεσίας αποχιονισμού. Υποσχέθηκε μάλιστα στους κατοίκους ότι δεν θα κοιμηθεί, ώστε να φθάσουν το πρωί στις εργασίες τους και στα σχολεία χωρίς πρόβλημα.

Η εικόνα στους δρόμους του Ζάγκρεμπ είναι σήμερα πολύ διαφορετική σε σύγκριση με τη χθεσινή, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό HRT, αφού οι κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι καθαρές, όχι όμως και τα πεζοδρόμια.

Πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται σήμερα και στο Γκόρσκι Κότορ, στη βόρεια Λίκα και στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Τα δρομολόγια των τρένων εκτελούνται με καθυστερήσεις, αλλά χωρίς προβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: