Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

O Καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 12-13/1/2013



Με βροχές και χιόνια θα κυλίσει ο καιρός στην δυτική βορειοδυτική και βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Βελτίωση του καιρού την Κυριακή πρόσκαιρη γιατί από το βράδυ πάλι θα προσεγγίσουν βροχές τα νησιά του βόρειου Ιονίου(Κέρκυρα) και σταδιακά την δυτική παράκτια χώρα και τα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανοιχτά του νότιου Ιονίου πιθανώς και 8 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.

Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων την Κυριακή και στροφή των ανέμων στο Ιόνιο σε νότιους και στο Αιγαίο σε δυτικούς βορειοδυτικούς στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτικότερα:

Σάββατο 12/1/2013:



Μουντός ο καιρός στην δυτική Ελλάδα ήδη από τις πρωινές ώρες(Ήπειρος-νησιά Ιονίου,δυτική Στερεά-δυτική βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι και την δυτική βορειοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο.Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε κατά διαστήματα βροχές με την μορφή μπόρας και σποραδικές καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά των περιοχών αυτών.

Όσον αφορά την βόρεια Ελλάδα ,θα έχουμε νωρίς το πρωί κάποιες χιονοπτώσεις στην δυτική Μακεδονία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία καθώς και στην Θράκη αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Γρήγορα ήδη από τις πρωινές -προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Θράκη όπου θα έχουμε βροχές οι οποίες όσο περνάει η ώρα μέχρι και το βράδυ ολοένα και θα μετατρέπονται και σε χιονοπτώσεις κυρίως στον Έβρο ακόμα και σε περιοχές με αρκετά χαμηλό υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα(ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες ανατολική Πελοπόννησο) θα έχουμε πιο άστατο καιρό με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και νεφώσεις που θα δίνουν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία αλλά και στην Φθιώτιδα-Φωκίδα-Βοιωτία που γρήγορα θα σταματήσουν.

Τέλος ισχυρές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ,ενώ και στην δυτική και νότια Κρήτη θα έχουμε παροδικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα με την παρουσία του νοτιά ο καιρός θα είναι σχετικά μαλακός.

Κυριακή 13/1/2013:

Σχετικά βελτιωμένος ο καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα για κάποιες ασθενείς βροχές στην Χαλκιδική μόνο και πιθανώς και στην ανατολική Μακεδονία κυρίως στα παράλια.

Από το μεσημέρια-απόγευμα αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους από τα δυτικά με τάση ολοένα να πυκνώνουν και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στο βόρειο Ιόνιο(Κέρκυρα) και σταδιακά και στην υπόλοιπη δυτική παράκτια χώρα και στα νησιά του Ιονίου.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε όλη την χώρα.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις την Κυριακή ακολουθεί ο χάρτης με τα υψόμετρα χιονόπτωσης:



Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: