Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Mεταβολή του καιρού "express" την Πέμπτη στην ανατολική-βορειοανατολική Ελλάδα και στο Αιγαίο



Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αλλά σε λίγες περιοχές θα έχουμε αύριο ωστόσο και στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε μια ζώνη νεφώσεων που θα περάσει πάνω από αρκετές περιοχές και ίσως αφήσει τοπικά φαινόμενα με την μορφή ασθενών παροδικών βροχών .

Πιο αναλυτικά:

Ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός νωρίς το πρωί και κυρίως στην δυτική κεντρική και νοτιοδυτική χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας.

Ωστόσο όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις από την Βουλγαρία και τα Βαλκάνια θα εισέλθουν στην κεντρική&ανατολική Μακεδονία αλλά και την Θράκη -βορειοανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα πυκνώσουν και θα είναι ικανές να δώσουν μπόρες ή πιθανώς και σποραδικές καταιγίδες στο θαλάσσιο χώρο του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα αρχίσει να συννεφιάζει πρόσκαιρα και στην Πιερία-Πέλλα-Ημαθία μέχρι και την ανατολική βορειοανατολική Θεσσαλία όπου μέχρι το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές βροχές στο πέρασμα του μετώπου. Πιθανότητα για παρόμοια φαινόμενα και στην ανατολική Στερεά-Εύβοια.

Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα έχει ανοίξει και θα έχει περιοριστεί στο νότιο Αιγαίο την Κρήτη και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Τονίζεται ότι θα σημειωθούν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στο μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας-ορεινά Ροδόπης πάνω από τα 1400-1600 μέτρα και πρόσκαιρα ίσως και στα 1200-1300 μέτρα.

Στην υπόλοιπη δυτική(βορειοδυτική+νοτιοδυτική) Ελλάδα δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο ,μόνο ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά αλλά και στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στην βόρεια βορειοανατολική χώρα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: