Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία στην ΠαλαιστίνηΤραυματίες και στο Ισραήλ

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τρεις γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους στη Δυτική Όχθη μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει πλημμύρες στα Παλαιστινιακά Εδάφη όπως και στο Ισραήλ, όπου τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Στην Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, οι σοροί δύο γυναικών που φέρονταν ως αγνοούμενες βρέθηκαν σε ένα αυτοκίνητο ενώ ένας άλλος επιβάτης του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται ο οδηγός του ταξί, βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές.

Στην Τζενίν, μια άλλη πόλη στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις πλημμύρες και μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της στην προσπάθειά της να ζεσταθεί, δήλωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα στην πόλη Χαντέρα, στο βόρειο Ισραήλ, διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όταν πλημμύρισε ο ηλεκτρικός σταθμός.

Ποταμοί υπερχείλισαν επίσης στο βόρειο Ισραήλ και κοντά στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας πλημμύρες, και η αστυνομία ζήτησε από τους κατόχους οχημάτων να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν λιγότερο το αυτοκίνητό τους στην πόλη. 
Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν επίσης στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση δέντρων ή διαφόρων αντικειμένων λόγω της κακοκαιρίας, ενώ η Ένωση Βιομηχάνων υπολόγισε ότι το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε περίπου 300 εκατομμύρια σέκελ (περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: