Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Προβλήματα από τις πυκνές χιονοπτώσεις σε Σλοβενία και Κροατία



Καθυστερήσεις στα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων

Οι πυκνές χιονοπτώσεις που πλήττουν από χθες την Κροατία και τη Σλοβενία προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, εξαιτίας του χιονιού που έχει καλύψει τους δρόμους της πόλης, συγκρούστηκαν νωρίς το πρωί δύο αστικά λεωφορεία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 20 επιβάτες.

Με δυσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Γκόρσκι Κόταρ, στη Λίκα, στη Σλαβονία, στα παράλια της χώρας, αλλά και στο κεντρικό και βορειοδυτικό τμήμα. Στην πόλη Όγκουλιν, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 53 εκατοστά και στο Κάρλοβατς τα 41 εκατοστά. Σε ορισμένες περιοχές, λόγων των δυσκολιών στις μετακινήσεις, δεν άνοιξαν σήμερα τα σχολεία.

Τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων πραγματοποιούνται με μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα παρατηρούνται και στις αεροπορικές πτήσεις.

Η κυκλοφορία των φορτηγών έχει απαγορευθεί σε όλα τα οδικά δίκτυα στα ηπειρωτικά με κατεύθυνση τη Δαλματία, την Ίστρια και τη Σλαβονία, καθώς και στις διαβάσεις στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Στη Σλοβενία, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στον οδικό άξονα Λιουμπλιάνα -Κόπαρ, όπου η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή λόγω της χιονοθύελλας και στους αυτοκινητόδρομους της χώρας που έχουν καλυφθεί με χιόνι ύψους 10 έως 40 εκατοστών.

Τα αεροπορικά δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, αλλά καθυστερήσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια των τρένων και των υπεραστικών λεωφορείων.

(Φωτογραφία αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: