Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ο Καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη 16/1/2013



Άστατος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη σχεδόν σε όλη την χώρα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην δυτική Ελλάδα όπου τα φαινόμενα ίσως έχουν και έντονο χαρακτήρα.
Βροχές και καταιγίδες θα έχουν μέσα στην ημέρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Αναλυτικότερα:
Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο(Κέρκυρα) καθώς και στην Ήπειρο και γρήγορα και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου ,την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο.Βροχές και πιθανές καταιγίδες θα επηρεάσουν και την βορειοδυτική Θεσσαλία-κεντρική Στερεά -δυτική Μακεδονία και κεντρική Πελοπόννησο.
Όσο βαδίζουμε προς  τις πρωινές ώρες (λίγο πριν και λίγο μετά την ανατολή του ήλιου) οι βροχές θα επεκτείνονται και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα και πρώτα στην Πέλλα-Πιερία-Ημαθία στην κεντρική Μακεδονία αλλά και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Βροχές θα εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλία πολύ νωρίς το πρωί.
Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα παρουσιάζει ανοίγματα σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής&δυτικής Μακεδονίας αλλά και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Θεσσαλίας κυρίως το νοτιοδυτικό και ανατολικό νοτιοανατολικό καθώς και στις Σποράδες.
Όσον αφορά την ανατολική Στερεά ο καιρός τις πρωινές ώρες θα είναι νεφελώδης με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα που νωρίς το πρωί θα είναι πιο πολλές κυρίως στην Αττική και την δυτική νοτιοδυτική Βοιωτία .Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάζει ανοίγματα.
Τέλος βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα ενώ βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 6-7 και τοπικά 8-9 μποφόρ. Στο Αιγαίο (το ανατολικό νοτιοανατολικό) θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.
521325 4070541962745 1221706426 n
Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται παροδική βροχή πολύ νωρίς το πρωί που γρήγορα θα σταματήσει και ο καιρός πρόσκαιρα θα παρουσιάσει μικρά ανοίγματα ωστόσο μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα σταδιακά θα αρχίσει να ξανασυννεφιάζει.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στον Θερμαΐκό στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8-10οC κατά μέσο όρο.
Στην Αττική ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός από πολύ νωρίς το πρωί με συννεφιά και κάποιες βροχές στο νομό και στο λεκανοπέδιο μέχρι το μεσημέρι καθώς από εκεί και έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα μέχρι και το τέλος της ημέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 13-15οC κατά μέσο όρο.
Τέλος όσον αφορά τις χιονοπτώσεις ο χάρτης αναφέρεται για την Τετάρτη το πρωί νωρίς όσον αφορά το μέγιστο των χαμηλών υψομέτρων καθώς μέσα στην ημέρα θα ανέβουν λίγο.
542820 491692117518980 1785387537 n
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)
Πηγή:www.meteoclub.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: