Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Στους 170 οι νεκροί από το ψύχος στη ΡωσίαΟι θερμοκρασίες είναι τουλάχιστον 10 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή

Τουλάχιστον 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία από το δριμύ ψύχος που πλήττει τη χώρα από τις αρχές του χειμώνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

«Από την έλευση του ψύχους 170 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένα παιδί πέθαναν από υποθερμία και χιονίστρες», μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο μια ιατρική πηγή.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 123 νεκρούς. 

Συνολικά 1.594 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, μεταξύ αυτών 69 παιδιά. Τις τελευταίες 24 ώρες σε νοσοκομεία διακομίστηκαν εννέα άνθρωποι. 

Ένα έντονο κύμα ψύχους έπληξε τη Ρωσία τον Δεκέμβριο με την θερμοκρασία να πέφτει στους -30 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Μόσχας και τους -59 βαθμούς στην Γιακουτία, στη βορειοανατολική Σιβηρία.

Οι θερμοκρασίες αυτές ήταν τουλάχιστον 10 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή, καθώς το μεγάλο ψύχος πλήττει τη Ρωσία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανέβηκε και σήμερα έφτασε τους -12 βαθμούς στη Μόσχα, στα κανονικά επίπεδα για την εποχή, σύμφωνα με τη ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: