Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Αττική το Σαββατοκύριακο 1-2/12/2012



Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο νομό απόψε με βροχές και ισχυρές καταιγίδες από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ μετά το πρόσκαιρο διάλειμμα σήμερα το πρωί.

Έτσι μέσα στη νύχτα και αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος με μπόρες κατά διαστήματα ισχυρές και πιθανόν έντονη καταιγίδα η οποία θα επηρεάσει όλο το νομό.

Τονίζεται ότι σε περιοχές όπου έβρεξε αρκετά το έδαφος είναι κορεσμένο και οποιαδήποτε βροχή το μόνο που θα κάνει είναι να χειροτερέψει την κατάσταση.


Αναλυτικότερα :

Σάββατο 1/12/2012:

Με μουντό καιρό και συννεφιά πυκνή θα ξεκινήσει ο καιρός με μπόρες κατά διαστήματα από τα νότια τμήματα του νομού προς τα ανατολικά ενώ γρήγορα προς το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να σπάει και να βελτιώνεται μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα.

Βελτιωμένος ο καιρός την νύχτα προς την Κυριακή 2/12/2012 στο νομό με τα φαινόμενα να έχουν ήδη τελειώσει και το καιρό να είναι σχετικά καλό με την παρουσία όμως ενός μέτριου νοτιά που πρόσκαιρα ίσως να έχει και δυνατές ριπές.

Κυριακή 2/12/2012:

Με καλό καιρό θα ξεκινήσει η μέρα,ηλιοφάνεια και σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα ,ωστόσο κάποιες νεφώσεις θα υπάρχουν στα γύρω ορεινά που θα είναι πυκνές αλλά το πρωί θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να κλείνει με συννεφιά να πυκνώνει πρώτα από τα δυτικά νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά και σταδιακά και στο λεκανοπέδιο και στην βόρεια βορειοανατολική Αττική. Αργά το απόγευμα και το βράδυ θα έχουμε πάλι έναρξη βροχών που θα ενταθούν και μέσα στην νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί το Σαββατοκύριακο 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.(Στην βορειοανατολική Αττική ο καταβάτης νοτιοδυτικός ίσως τοπικά να ενισχύεται παραπάνω).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-13οC στην ορεινή βόρεια Αττική και θα φτάσει το μεσημέρι τους 18-20οC στα κεντρικά και νότια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Την νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή με την ξαστεριά ίσως και κάποιες μονοψήφιες θερμοκρασίες στην ορεινή βόρεια Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: