Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα την Δευτέρα 5/11/2012


Άστατος θα είναι ο καιρός στην δυτική Ελλάδα ήδη από την αρχή της ημέρας με αρκετά σύννεφα πρόσκαιρα πυκνά που θα δίνουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βόρειου Ιονίου και την Ήπειρο ενώ στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα (δυτική Στερεά και δυτική βορειοδυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο) ο καιρός θα είναι πιο σπαστός με νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές που θα δίνουν βροχές κυρίως στην δυτική Στερεά και τα νησιά του κεντρικού Ιονίου μέχρι και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Ωστόσο σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα δεν φαίνεται να είναι τόσο έντονα όσο στην βορειοδυτική Ελλάδα(Ήπειρο-βόρειο Ιόνιο),δηλαδή θα έχουν παροδικό χαρακτήρα και μικρή διάρκεια.

Κάποιες από αυτές τις βροχές ίσως καταφέρουν να ξεπεράσουν τον ονειρό όγκο της Πίνδου και να επεκταθούν προς την δυτική Μακεδονία και την βορειοδυτική Θεσσαλία και να δώσουν και εκεί τοπικά φαινόμενα.

Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά διαστήματα που πρόσκαιρα θα πυκνώνουν αρκετά.

Ο καιρός στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική νοτιοανατολική χώρα θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια ,σχετική ζέστη για την εποχή ,νοτιάδες και σχετική δυσφορία στην ατμόσφαιρα.

Τέλος στα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου,τις Κυκλάδες και την Κρήτη-Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι ζεστός ,υγρός με ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις στα πιο ορεινά των νησιών όπου δεν αποκλείεται να αφήσουν ψιχάλες η ψιλόβροχο σε αυτές τις περιοχές (ενδεχόμενως και κάποια παροδική μπόρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο στην κεντρική ανατολική και νότια Ελλάδα.

O Καιρός στην Θεσσαλονίκη και στην Αττική:

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις που μέσα στην ημέρα θα πυκνώνουν κατά διαστήματα αρκετά .Προς το μεσημέρι και το απόγευμα δείχνουν αυτές οι νεφώσεις να έχουν την τάση να πυκνώσουν λίγο παραπάνω αλλά δεν φαίνεται να είναι ικανές να δώσουν κάποιο φαινόμενο.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων άλλοτε νότιοι νοτιοανατολικοί και πρόσκαιρα νοτιδουτικοί το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-17οC στο κέντρο της πόλης και στις γύρω περιοχές ενώ στο εσωτερικό του νομού θα κυμανθεί από 12-14οC (ενώ σε περιοχές πιο ψηλά ακόμα ίσως και χαμηλότερα όπως και στον Λαγκαδά). Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20-22οC.

Στην Αττική θα επικρατήσει ζεστός και υγρός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας το μεσημέρι και λίγες αραιές νεφώσεις σε συνδυασμό με κάποιες αναπτύξεις που ίσως να πυκνώνουν μέσα στην ημέρα στα γύρω ορεινά .Μέχρι και το τέλος της ημέρας γενικά ήπιος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και ζέστη για την εποχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ .(Στην βορειοανατολική Αττική όπου δρα ως καταβάτης ίσως οι ριπές να φτάσουν τα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-14οC στην υπερβόρεια ορεινή Αττική (φυσικά σε περιοχές πιο ψηλά και κοντά στους ορεινούς όγκους δεν αποκλείεται να έχουν και μονοψήφια) ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24-26οC στο εσωτερικό του νομού και όχι τόσο στα νότια προάστια και στο κέντρο .

Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης για αύριο Δευτέρα 5/11/2012 :















Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: