Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Δύο νεκροί από τις πλημμύρες που πλήττουν την Ιταλία


Δεκάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες 48 ώρες ολόκληρη την Ιταλία, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για δυο νεκρούς.

Ένας 34χρονος έχασε την ζωή του στην Νάπολη όταν εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, ενώ στην πόλη Φόρμια, μεταξύ Ρώμης και Νάπολης, μία γυναίκα παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Ακόμη, τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Νοτσέρα Ινφεριόρε, έξω από την Νάπολη, λόγω του μεγάλου κινδύνου κατολισθήσεων.

Η Βενετία πλήττεται από το φαινόμενο της πλημμυρίδας, που άγγιξε το επίπεδο-ρεκόρ του ενός μέτρου και σαράντα εκατοστών.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται παράλληλα σε περιοχές έξω από την Γένοβα. Στο χωριό Μποργκέττο Βάρα σαράντα οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς πρόκειται για περιοχή υψηλής επικινδυνότητας, από την στιγμή που πολλά σπίτια έχουν οικοδομηθεί σε βουνοπλαγιές, ακριβώς πάνω από την θάλασσα.

Πλημμύρες σημειώθηκαν και στην Σικελία. Στις Συρακούσες οι δρόμοι μετατράπηκαν σε παραπόταμους και πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ως την παραλία.

Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται στις περιφέρειες της Τοσκάνης, του Βένετο και της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: