Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 14/11/2012 - Αναλυτικός χάρτης...



Τετάρτη 14/11/2012 :

Ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός στην κεντρική δυτική και νότια νοτιοανατολική χώρα με λίγες νεφώσεις. Ωστόσο στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οι οποίες θα πυκνώνουν από την Βουλγαρία και θα δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές πρόσκαιρα και μέτριας έντασης στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία αλλά και στην Θράκη οι οποίες θα επεκταθούν δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης στο Θερμαΐκό .Έτσι προς τις προμεσημβρινές ώρες θα συννεφιάσει και στην υπόλοιπη βορειοανατολική Θεσσαλία όπου θα σημειωθούν βροχές οι οποίες θα κινηθούν και στην ανατολική νοτιοανατολική Θεσσαλία σταδιακά . Έτσι ο καιρός θα εντοπίζεται από εκεί και πέρα στις Σποράδες την κεντρική και βόρεια Εύβοια αλλά και την κεντρική- ανατολική Στερεά μέχρι και την Βοιωτία -βόρεια Αττική.

Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια βορειοδυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν προς το μεσημέρι στην δυτική Μακεδονία και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές οι οποίες θα επηρεάσουν και την Πέλλα-Πιερία-Ημαθία αλλά και κομμάτι της κεντρικής Θεσσαλίας .Αυτά τα φαινόμενα φαίνονται από τις απογευματινές ώρες-βραδινές ώρες.

Στην Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις αραιές κατά βάση στην δυτική νοτιοδυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο . Πάντως σε γενικές γραμμές θα είναι αρκετά καλός ο καιρός μέχρι το τέλος της ημέρας. Τονίζεται όμως ότι από το απόγευμα θα συννεφιάσει σιγά σιγά στην βορειοανατολική Πελοπόννησο στην Κορινθία και σταδιακά προς το βράδυ και στην ανατολική και κεντρική Αρκαδία.

Τέλος όσον αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Στις Κυκλάδες στα πιο ορεινά αλλά και στην βόρεια Κρήτη θα έχουμε νεφελώδη καιρό κατά διαστήματα πιο μουντό στις βόρειες ορεινές περιοχές όπου θα κατά διαστήματα θα σημειώνονται ασθενείς βροχές με την μορφή μπόρα .Πάντως προς το απόγευμα και το βράδυ ίσως είναι κάπως πιο αξιόλογες οι βροχές στην βόρεια-δυτική πλευρά της Κρήτης.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι πολύ καλός όλη την ημέρα με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις.Μέχρι και το τέλος της ημέρας δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι στο καιρό αυτών των περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ. Πιθανώς στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο να βγάλει και 9 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση πρώτα από τα βόρεια βορειοανατολικά και σταδιακά και στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική και νότιοανατολική χώρα. Η δυτική Ελλάδα -νησιά Ιονίου μέχρι και την δυτική Πελοπόννησο δεν θα καταλάβουν από αυτήν την πτώση της θερμοκρασίας καθώς δεν θα επηρεαστούν αυτά τα τμήματα.

Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης για την Τετάρτη 14/11/2012:

















O καιρός σε Θεσσαλονίκη-Αττική την Τετάρτη 14/11/2012

Θεσσαλονίκη:

Ο καιρός θα ξεκινήσει τις πρωινές ώρες με κάπως μουντό το σκηνικό και κάποιες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι οι οποίες το πρωί δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποιες ψιχάλες η ψιλόβροχο ωστόσο σταδιακά ο καιρός θα μετατοπιστεί δυτικότερα της Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και μέσα στον Θερμαΐκό προς Πιερία-Ημαθία όπου αναμένεται να βρέξει λίγο παραπάνω αλλά πολύ πρόσκαιρα. Όσο πιο ανατολικά και νότια στο νομό Θεσσαλονίκης τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα υπάρχουν . Από το απόγευμα και μετά ο καιρός σταδιακά θα αρχίσει να σπάει κυρίως στα ανατολικά βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα του νομού ωστόσο όσο πιο δυτικά της Θεσσαλονίκης είναι κανείς προς Ημαθία-Πιερία τόσο πιο κλειστός θα είναι ο καιρός με πιο πολλές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και πάλι προς το απόγευμα-βράδυ όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί και πρόσκαιρα βορειοανατολικοί στα κεντρικά και ανατολικά του νομού ενώ στον Θερμαΐκό θα πνέει ένας νοτιοανατολικός άνεμος στα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-12οC στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ στα πιο ορεινά και στο εσωτερικό του νομού οι μονοψήφιες θερμοκρασίες θα κυριαρχήσουν και θα κυμανθεί εκεί η θερμοκρασία από 7-9οC ενώ στο Λαγκαδά παραδοσιακά η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά <5 .="." 14-16="14-16" br="br">
Αττική :

Ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νομού και λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια βορειοδυτικά του νομού θα είναι πιο πυκνές κυρίως στην Πάρνηθα και στις βορειοανατολικές πλαγιές στης προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μέσα στην ημέρα συννεφιά από την Εύβοια θα προσεγγίσει την βόρεια βορειοανατολική Αττική με τάση να πυκνώνει προς το μεσημέρι και το απόγευμα . Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια νοτιοανατολική Αττική ο καιρός θα είναι πιο καλός με ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις που στιαδιακά θα αρχίσουν να πυκνώνουν . Μέχρι και το απόγευμα αργά το βράδυ ο νεφελώδης καιρός θα εστιάζεται στην βόρεια βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική αλλά υπάρχουν και διαστήματα που θα σπάει ο καιρός με ανοίγματα. Προς το βράδυ-νύχτα είναι πιθανόν να υπάρξει πρόσκαιρη ασθενή βροχή στην βόρεια βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-11οC στην υπερβόρεια ορεινή βόρεια βορειοανατολική Αττική νωρίς το πρωί και θα φτάσει στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα του νομού θα φτάσει τους 17-18οC τοπικά στα δυτικά βορειοδυτικά πεδινά ίσως και 19οC.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: