Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 24-25/11/2012



Σάββατο 24/11/2012:

Με σχετικά μουντό σκηνικό θα κυλίσει το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς θα έχουμε αρκετή συννεφιά εκτός από τα ανατολικά και το Αιγαίο και στην δυτική Ελλάδα που θα εναλλάσεται και με ηλιοφάνεια κατά διαστήματα.

Πιθανότητα βροχών νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα Επτάνησα(Νησιά Ιονίου) καθώς και στην Ήπειρο . Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί όμως σημαντικά αλλά θα υπάρξει κάποια συννεφιά.

Τώρα στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα από το ύψος της νοτιοανατολική Θεσσαλίας(Πήλιο-Ζαγορά και γενικά Μαγνησία) στην Ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες μέχρι και τις Κυκλάδες και την βόρεια ορεινή Κρήτη θα έχουμε μουντό σκηνικό με πυκνή συννεφιά ενώ θα σημειώνονται και ασθενείς τοπικές βροχές με την μορφή του ψιλόβροχου . Ο κλασικός καιρός βόρειου βορειοανατολικού ρεύματος σε αυτές τις περιοχές .Ίσως λίγο περισσότερα φαινόμενα με την μορφή του ορογραφικού υετού πιο πολλά σε Μαγνησιά και κεντρική και βόρεια Εύβοια. Έτσι θα κυλίσει ο καιρός μέχρι και το τέλος της ημέρας σε αυτές τις περιοχές με μουντό σκηνικό και αρκετή συννεφιά αλλά τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα ασθενή.

Στην Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός αλλά θα υπάρχουν και νεφώσεις πιο πολλές στην κεντρική και δυτική Μακεδονία που πρόσκαιρα θα πυκνώνουν .Καλός ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη-βορειοανατολικό Αιγαίο με λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα για πιο μουντό καιρό στον Έβρο και στο βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι το Θρακικό με πιο πολύ συννεφιά από το ύψος της Λήμνου και βορειότερα.

Στην Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά καλός με κάποιες νεφώσεις στην βορειοανατολική ορεινή Πελοπόννησο καθώς και στην δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο το Σάββατο το πρωί ,οι οποίες νεφώσεις θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Μέσα στην ημέρα θα υπάρχουν γενικά διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ κάποιες νεφώσεις θα επιμένουν ανοιχτά του Ιονίου και στην δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου υπάρχει πιθανότητα παροδικής βροχής στην Μεσσηνία .

Τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις μόνο.


Κυριακή 25/11/2012:

Την Κυριακή θα υπάρχει βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε σχέση με το Σάββατο ενώ θα υπάρχουν και κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις και πάλι στις περιοχές όπου είχαμε το Σάββατο(δηλαδή από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια) αλλά δεν θα είναι τόσο κλειστός ο καιρός. Αραιές νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα που θα πυκνώνουν με το πέρας της ημέρας αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο και στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο στα βορειοανατολικά ενώ από την Κυριακή και μετά την νέα εβδομάδα κυρίως θα ανέβει με την παράλληλη στροφή των ανέμων σε νοτιάδες που θα φέρουν μαζί τους θερμότερες αέριες μάζες σε συνδυασμό με υγρασίες και αρκετά πυκνές ομίχλες στο εσωτερικό ηπειρωτικό κορμό.





Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 24-25/11/2012:

Με σχετικά καλό καιρό θα κυλίσει το Σαββατοκύριακο ωστόσο δεν θα λείψει η συννεφιά κατά διαστήματα ενώ θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα με ηλιοφάνεια . Έτσι φαίνεται να κυλάει ο καιρός στην Θεσσαλονίκη χωρίς βροχές αλλά με εναλλαγές νεφωσέων και ηλιοφάνειας κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στον θερμαικό ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα ίσως στην κεντρική Μακεδονία μέχρι και το εσωτερικό του νομού Θεσσαλονίκης να βγεί βαρδάρης σστα 4-5 μποφόρ.

Αρκετό το κρύο νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7-9οC στο εσωτερικό του νομού και στα προάστια με υψόμετρο γύρω από την πόλη όπως Φίλυρο,Ρετζίκι,Χορτιάτής ενώ πρόσκαιρα ίσως σε περιοχές όπως ο Λαγκαδάς να πέσει και κάτω από 5οC. Στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10-12οC ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 15-17οC. Στα πιο ορεινά και στο εσωτερικού του νομού θα είναι 1-3oC πιο χαμηλή.

Ο καιρός στην Αττική το Σαββατοκύριακο 24-25/11/2012:

Με σχετικά μουντό καιρός και αρκετή συννεφιά θα κυλίσει το Σάββατο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού ενώ στο λεκανοπέδιο και στην υπόλοιπη δυτική και νότια Αττική ο καιρός θα είναι σπαστός με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις κατά διαστήματα που θα πυκνώνουν .Στην βορειοανατολική Αττική ο καιρός θα είναι μουντός με συννεφιά ενώ θα εκδηλώνονται ψιχάλες η ψιλόβροχο ,φαινόμενα ασθενή κατά βάση και τοπικού χαρακτήρα στις πιο ορεινές-βόριες περιοχές. Μέχρι και το τέλος της ημέρας έτσι θα κυλίσει ο καιρός όσο πιο κεντρικά και νότια τόσο μεγαλύτερα τα διαστήματα ηλιοφάνειας στο νομό .

Η Κυριακή θα είναι πιο καλή μέρα με ηλιοφάνεια σε όλο το νομό και λίγες νεφώσεις στην βόρεια -βορειοανατολική Αττική που μέσα στην ημέρα ίσως πυκνώσουν χωρίς όμως να δώσουν τίποτα το ιδιαίτερο. Φαίνεται η Κυριακή να είναι μια αρκετά καλή μέρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σχεδόν σε όλο το νομό Αττικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-11οC στηνυπερβόρεια ορεινή Αττική και θα φτάσει το μεσημέρι στο κέντρο και στα δυτικά νοτιοδυτικά τους 16-18οC το Σάββατο και τους 17-19οC την Κυριακή.

Στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3-5οC πιο χαμηλή.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: