Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός το Σαββατοκύριακο 3-4/11/2012 στην Ελλάδα...



Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην χώρα μας με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ,ωστόσο δεν φαίνεται να έχουμε βροχές στην χώρα μας ενώ το βράδυ και νωρίς το πρωί θα κάνει σχετικό κρύο .

Λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν πρόσκαιρα πυκνά στα δυτικά και βόρεια το Σαββατοκύριακο όπως και στα ανατολικά νοτιοανατολικά και την Κρήτη το Σάββατο .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη(κυρίως στο Αιγαίο) και ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων στο Ιόνιο και πρόσκαιρα ασθενείς νότιοι . Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις στα 5-6 μποφόρ και έτσι θα ρίξουν και την θερμοκρασία λίγο το Σαββατοκύριακο για να ανέβει πάλι από την νέα εβδομάδα.

Έτσι ο καιρός θα χαρακτήριζεται από ηλιοφάνεια βοριάδες στο Αιγαίο ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι πιο ασθενείς και αυτό πρακτικά σημαίνει οτι το πρωί ίσως έχουμε κάποιες τοπικές ομίχλες στον εσωτερικό ηπειρωτικό κορμό από το εσωτερικό της Πελοποννήσου μέχρι την κεντρική και δυτική Στερεά-Θεσσαλία.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο (3-4/11.2012):

Καλός θα είναι το Σαββατοκύριακο ο καιρός στην Θεσσαλονίκη με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις μέσα στην ημέρα που ίσως πυκνώνουν κατά διαστήματα. Αρκετή ψύχρα έως και κρύο νωρίς το πρωί στα εσωτερικού του νομού και στα πιο βόρεια .

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις(βαρδάρης) αλλά γρήγορα οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο ανατολικούς νοτιοανατολικούς ασθενείς και γενικά μέχρι και την Κυριακή θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων και πρόσκαιρα ανατολικοί .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-13οC στο εσωτερικό του νομού ,ενώ στην πόλη θα κυμαίνεται από 14-16oc για να φτάσει το μεσημέρι τους 19-21οC. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώση μικρή πτώση και ως προς τις ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες.

Ο καιρός στην Αττική το Σαββατοκύριακο(3-4/11/2012):

Ηλιοφάνεια και στην Αττική με λίγες νεφώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας και σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα λόγω του βοριά που θα πνέει ,ο οποίος όμως δεν θα είναι ενισχυμένος. Νωρίς το πρωί θα κάνει σχετική ψύχρα στην βόρεια ορεινή Αττική όπου η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να πέσει στα πιο ορεινά και σε μονοψήφιες τιμές πρόσκαιρα.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα πιο βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς βόρειοι και πρόσκαιρα μέτριοι στα 3-4 μποφόρ οι οποία σταδιακά θα εξασθενήσουν μέχρι και την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-14οC στην βόρεια βορειοανατολική Αττική (πρόσκαιρα ίσως και πιο κάτω) με την μικρή πτώση της θερμοκρασία την Κυριακή ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 22-24οC(τοπικά ίσως στα νοτιοδυτικά και 25οC). Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4οC χαμηλότερη. Tην Κυριακή η θερμοκρασία στους 21-23οC στα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: