Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Παγωνιά την Παρασκευή το πρωί σε πολλές περιοχές.....Βελτίωση του καιρού σε όλη την χώρα..



Με αρκετό κρύο και πάχνη σε κάποιες περιοχές όπου η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 0-2οC θα ξεκινήσει το πρωινό αύριο σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Αρνητικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Ήπειρο τν δυτική Μακεδονία καθώς και σε κάποεις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης .

Ωστόσο μέσα στην ημέρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός και θα μαλακώσει ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα.

Κάποια υπολείμματα της διαταραχής με βροχές θα έχει πολύ νωρίς το πρωί η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που πολύ γρήγορα θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες σε Ανατολική Θεσσαλία-Ανατολική Στερεά-Εύβοια πρόσκαιρα πυκνές στους ορεινούς όγκους.

Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια μέχρι και το τέλος της ημέρας σε πολλές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ. Στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ ενώ στο κεντρικό και νότιο Ιονίο και στις περιοχές της Πελοποννήσου βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 14-16οC στην Βόρεια Ελλάδα ,ενώ στην δυτική Ελλάδα θα ανέβει πιο πολύ φτάνοντας τους 20-22οC. Τέλος στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου θ φτάσει τους 18-20οC.

Αναλυτικότερα σε Θεσσαλονίκη και Αττική:

Θεσσαλονίκη :

Ο καιρός θα ξεκινήσει με αρκετό κρύο νωρίς το πρωί που θα είναι πιο έντονο στο εσωτερικό του νομού όπου η θερμοκρασία θα πέσει και κάτω από 3-5οC. Mέσα στην ημέρα και όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα μαλακώνει και η θερμοκρασία θα ανέβει συνοδεία ηλιοφάνειας και πολύ καλής διαύγειας και ορατότητας. Μέχρι και το τέλος της ημέρας ο καιρός θα κυλίσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και σχετική ψύχρα.

Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα βόρειοι στα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 7-9οC στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές-προάστια ενώ στο εσωτερικό του νομού θα πέσει και κάτω από 3-5οC .Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14-16οC. Στα πιο βόρεια και ορεινά η θερμοκρασία θα είναι 2-4οC πιο χαμηλά όπως στο Φίλυρο και στον Χορτιάτη αλλά και στο Ρετζίκι.

Αττική:

Καλός θα είναι ο καιρός με ψύχρα και κρύο τις πρώτες πρωινές ώρες αρκετά αίσθητό στην βόρεια ορεινή Αττική (βορειοδυτική και βορειοανατολική) ενώ μέσα στην ημέρα σταδιακά θα μαλακώσει ο καιρός και η θερμοκρασία θα ανέβει. Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερος μέρος της ημέρας και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στην βόρεια βορειοανατολική Αττική χωρίς όμως να δώσουν κάποιο φαινόμενο.Έτσι μέχρι και το τέλος της ημέρας θα κυλίσε με μεγάλα διαστήματα ηλιοφανείας και συνοδεία βοριά που θα προσφέρει καθαρή ατμόσφαιρα και πολύ καλή διαύγεια κια ορατότητα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 -7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυναθεί από 6-8οC στην βόρεια ορεινή Αττική και στους 9-11οC στην υπόλοιπη Αττική και στα βόρεια τμήματα του λεκανοπεδίου,ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 19-20οC και τοπικά στα νοτιοδυτικά και 21οC. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού δεν θα ξεπεράσει τους 15-17oC.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: