Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη 8/11/2012



Άρωμα χειμώνα θα θυμίζει το πρωινό της Πέμπτης με την θερμοκρασία να είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες ,ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι στο Αιγαίο φτάνοντας τα 7-8 και τοπικά 9-10 μποφόρ.

Ωστόσο στην δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα ξεκινήσει με παγωνιά ,αρκετό κρύο αλλά ο καιρός θα είναι πολύ καλός με καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα ενώ θα υπάρχει και αρκετή ηλιοφάνεια.

Στην υπόλοιπη χώρα από το ύψος των Σποράδων και της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και κυρίως στην ανατολική Στερεά-Εύβοια ο καιρός θα είναι πολύ κλειστός χειμωνιάτικος με αξιόλογες βροχές πρόσκαιρα και δυνατές ενώ το σκηνικό θα είναι πολύ βαρύ με χαμηλές νεφώσεις και αρκετά κλειστό καιρό με χειμωνιάτικου τύπου βροχές. Πιο έντονες και δυνατές θα είναι οι βροχές στην Εύβοια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες το πρωί από την πλευρά της ανατολικής και βόρειας Εύβοιας. Επίσης πολύ άστατος ο καιρός και στις Κυκλάδες-Κρήτη αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Στην Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια αρκετό κρύο και λίγες νεφώσεις που στην βόρεια βορειοανατολική Πελοπόννησο και κυρίως στην βορειοαναοτολική Κορινθία και στην Αργολίδα θα είναι αρκετά πυκνές και δίνουν τοπικές βροχές πιο πολλές στην Κορινθία στην ορεινή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 6-7 και τοπικά 8-9 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου στο Κάβο Ντόρο πιθανώς να φτάσουν και τα 10-11 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί πιο ενισχυμένοι κυρίως στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο. Ιδιαίτερη προοσοχή και στο νομό Αχαίας με το καταβάτη βορειοανατολικό άνεμο που θα φτάνει τα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή πτώση και θα κυμανθεί 10οC πιο χαμηλά από τα σημερινα΄επίπεδα (της Τετάρτης) .

Παγετός-Πάχνη θα σημειωθεί στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου θα επικρατήσει ξαστεριά το βράδυ της Πέμπτης .Δείξτε προσοχή οι αγρότες για όσους ενδιαφέρονται για την συγκομηδή κάποιων προιόντων.

Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης για αύριο Πέμπτη 7/11/2012:

















Τέλος όσον αφορά τις χιονοπτώσεις κυρίως την Πέμπτη το πρωί (τις πρώτες πρωινές ώρες) θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στον Παρνασσό,στην Οίτη,στον Ελικώνα,στην Δίρφη αλλά και στην Ζήρεια.

Όσον αφορά τα υψόμετρα γύρω σρα 1500-1600 μέτρα στην ανατολική Φθιώτιδα-Παρνασσό μέχρι και τα ορεινά της Βοιωτίας ενώ πάνω από τα 1600-1700 μέτρα στην Δίρφη και πάνω από τα 1700-1800μέτρα στην Ζήρεια(πρόσκαιρα στα 1650-1750μέτρα).

Τέλος χιονοπτώσεις και στα βουνά της Κρήτης πάνω από τα 1900-2100μέτρα ενώ στις περιπτώσεις όπου έχουμε καταιγίδες με έντονα καθοδικά ρεύματα ,οποιάδηποτε μορφή υετού όπως χαλάζι,χιονοχάλαζο,στουπόχιονο θα πέσει και λίγο χαμηλότερα.














Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: