Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Ανεμοστρόβιλος έπληξε χαλυβουργείο στη νότια ΙταλίαΑγνοείται ένας εργάτης

Ανεμοστρόβιλος έπληξε σήμερα το πρωί το χαλυβουργείο Ilva στην πόλη του Τάραντα, στον ιταλικό νότο.

Ένας εργάτης που βρίσκονταν πάνω σε γερανό αγνοείται, ενώ υπάρχουν και είκοσι τραυματίες, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο γερανός έσπασε και έπεσε στην θάλασσα, παρασύροντας εργάτες.

Η βιομηχανική εγκατάσταση εκκενώθηκε, λόγω του φόβου ότι μπορεί να σημειώνονταν εκρήξεις.

Από την κεντρική είσοδο της βιομηχανίας εισέρχονται συνεχώς ασθενοφόρα και σε ένα τμήμα της μονάδας παραγωγής χάλυβα εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Καραμπινιέροι, αστυνομικοί και πυροσβέστες προσπαθούν να συντονίσουν την εκκένωση του χαλυβουργείου όπου σήμερα είχαν συρρεύσει χιλιάδες εργάτες για να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις.

Η Ilva την περασμένη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να θέσει σε διαθεσιμότητα 5.000 εργάτες, μετά την απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης που την υποχρεώνει να προχωρήσει σε δαπανηρά μέτρα και έργα για να μειωθούν δραστικά οι τοξικές ουσίες που εκλύονται από αυτά.

Μετά την κατάληψη στην οποία προχώρησαν χθες οι μαγνητικές κάρτες εισόδου των εργατών ενεργοποιήθηκαν και πάλι, αλλά το επαγγελματικό τους μέλλον παραμένει αβέβαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι σκέπτεται να προχωρήσει σε έκδοση διατάγματος που να επιτρέψει στην Ilva να συνεχίσει να παράγει χάλυβα, προχωρώντας παράλληλα σε σταδιακές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων του Τάραντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: