Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα την Παρασκευή 16/11/2012



Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα με βροχές μέτριας έντασης πιο αξιόλογες στο Αιγαίο αλλά και σε συγκεκριμένες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας,ανατολικής νοτιοανατολικής Πελοποννήσου αλλά πιθανώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς-Εύβοια.

Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές. Δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτή την αλλαγή του καιρού συγκεκριμένα τα νησιά του Ιονίου,η Ήπειρος-δυτική -κεντρική-ανατολική Μακεδονία αλλά και η Θράκη.

Ο κύριος όγκος των φαινομένων θα είναι από το ύψος της Πιερίας-Ημαθίας και νοτιότερα σε ανατολική νοτιοανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια ,ανατολική βορειοανατολική και νοτιοανατολική Πελοπόννησος καθώς και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη όπου εκεί τα φαινόμενα ίσως είναι πιο πολλά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Βροχές θα έχουμε και στα Δωδεκάνησα τοπικού χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα αύριο Παρασκευή 16/11/2012:

Βόρειο Ιόνιο -Ήπειρος-δυτική Στερεά-δυτική Μακεδονία-δυτική Πελοπόννησος:

Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα πιο δυτικά τμήματα του Ιονίου και στην Ήπειρο-δυτική Μακεδονία. Με καλό καιρό θα κυλίσει η μέρα και αρκετή ψύχρα έως και κρύο ωστόσο δεν αναμένεται να έχουμε κάποια βροχή σε αυτές τις περιοχές .

Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία-Χαλκιδική-Θράκη-Βορειοανατολικό Αιγαίο:

Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει και θα κυλίσει ο καιρός σε αυτές τις περιοχές ωστόσο θα έχουμε κάποιες νεφώσεις αρκετά πυκνές στην νότια Χαλκιδική αλλά και στην ανατολική Θράκη-νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου όπου θα είναι πρόσκαιρα πυκνές .Μικρή πιθανότητα βροχής κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Θεσσαλία-Ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες:

Αρκετά μουντός και κλειστός καιρός με πυκνή συννεφιά και μέτριας έντασης ποτιστικές βροχές που φαίνεται να είναι πιο πολλές στην ανατολική Μαγνησία(Πήλιο-Ζαγορά) καθώς και στα πιο ορεινά ημιορεινά τμήματα της ανατολικής Στερεάς(Φθιώτιδας-Βοιωτίας) σε περιοχές όπως η Αμφίκλεια-Πολύδροσο που είναι κοντά στον Παρνασσό . Επίσης μέτριας έντασης βροχές θα έχουμε και στην Εύβοια αλλά και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Αττικής όπως επίσης και στις Σποράδες . Έτσι θα κυλίσει ο καιρός μέχρι και το απόγευμα-βράδυ όπου φαίνεται τα φαινόμενα πρόσκαιρα να δυναμώνουν .

Πελοπόννησος:

Ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στην δυτική βορειοδυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο ενώ φαίνεται πως ο καιρός θα εστιάζεται κυρίως στην ανατολική νοτιοανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο και κυρίως σε Λακωνία-Αργολίδα και Κορινθία όπου θα έχουμε βροχές αξιόλογες που μέσα στην ημέρα προς το απόγευμα και το βράδυ θα ενταθούν περισσότερο. Στην κεντρική Πελοπόννησο(Αρκαδία) ο καιρός θα είναι νεφελώδης κατά διαστήματα ,ενώ δεν αποκλείεται κάποιες βροχές από την Κορινθία να περάσουν και στην κεντρική και ανατολική Αρκαδία .

Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάνησα:

Αρκετά νεφελώδης καιρός μουντό με ψιχάλες η και ψιλόβροχο κατά διαστήματα καθώς και ασθενείς τοπικές βροχές που στην νότια Κρήτη θα είναι πιο αξιόλογες .Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινώνεται στις δυτικές και νότιες Κυκλάδες και στο Κρητικό πέλαγος με βροχές και καταιγίδες που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί και στο υπόλοιπο Αιγαίο δηλαδή στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και κυρίως στα Δωδεκάνησα. Αξιόλογες βροχές θα δεχτεί και η νότια Κρήτη. Πιο τοπικά φαινόμενα στο υπόλοιπο νησί .

Τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σχετικά καλός καιρός με νεφώσεις που θα πυκνώνουν από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει κυρίως από την Χίο και νοτιότερα .

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέει ένας ανατολικός νοτιοανατολικός άνεμος στα 5-6 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά ο προγνωστικός χάρτης με τις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: