Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 10-11/11/2012


Ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στην δυτική κεντρική και βόρεια βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου(Aρκαδία).

Πολύ λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα σε αυτές τις περιοχές καθώς θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια και θα υπάρχει πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι μικρή πρόσκαιρη πτώση στα ανατολικά και βόρεια κυρίως.

Αναλυτικότερα :

Σάββατο 10/11/2012 :















Πολύ καλός ο καιρός στην δυτική κεντρικά και βόρεια Ελλάδα με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις.
 Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα και συγκεκριμένα από το ύψος της ανατολικής Θεσσαλίας(Πήλιο-Ζαγορά) στις Σποράδες αλλά και στην Εύβοια μέχρι και την βόρεια βορειοανατολική Αττική θα έχουμε νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες μέσα στην ημέρα που είναι πιθανό να αφήσουν κάποιες ψιχάλες ή ψιλόβροχο αλλά και ασθενείς τοπικές βροχές με καιρό βορείου βορειοανατολικού ρεύματος. Το ίδιο ισχύει και για τις Κυκλάδες κυρίως στα πιο ορεινά αυτών όπως επίσης και στην βόρεια Κρήτη όπου θα έχουμε τοπικές μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη. Λίγες νεφώσεις και πρόσκαιρα πυκνές στην Θράκη θα έχουμε όσον αφορά την Βόρεια Ελλάδα καθώς εκεί ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στην νότια Χαλκιδική. Τέλος όσον αφορά την Πελοπόννησο πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ το μεσημέρι θα έχει κάποιες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές κυρίως στην Μεσσηνία όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί κάποια παροδική βροχή στα πολύ νότια νοτιοδυτικά του διαμερίσματος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πιο εξασθενημένοι οι άνεμοι στο Ιόνιο στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια ενώ μικρή άνοδο στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας το μεσημέρι.
 Κυριακή 11/11/2012: 
 Καλός θα είναι ο καιρός στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με κάποιες αραιές νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια .Αυτές οι αραιές νεφώσεις θα πυκνώσουν γρήγορα στα δυτικά κεντρικά και βορειοδυτικά μέσα στην ημέρα ωστόσο θα είναι άνευ σημασίας απλώς θα καλύψουν τον ουράνιο θόλο αυτών των περιοχών . Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα πολύ νωρίς το πρωί θα έχουμε συννεφιά τοπικά αυξημένη με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στις ίδιες περιοχές που αναφέραμε το Σάββατο. Ωστόσο θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε αυτές τις περιοχές. Τέλος αυτή η αραιή συννεφιά φαίνεται να περνάει πάνω από όλη την χώρα μέχρι το τέλος της Κυριακής. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βοριάδες στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη την χώρα και κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) ΠΗΓΗ:http://dionysos-weather.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: