Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Παρέλυσε από τη χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων 50 ετών η Μόσχα



Κινητοποιήθηκαν 12.000 εκχιονιστικά μηχανήματα

Η χειρότερη χιονοθύελλα που έχει πλήξει τη Μόσχα εδώ και μισό αιώνα προκάλεσε χάος στις συγκοινωνίες της ρωσικής πρωτεύουσας.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα, καθώς το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Μόσχας έφτανε σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.
Οι αρχές κινητοποίησαν 12.000 εκχιονιστικά μηχανήματα για να απομακρύνουν το χιόνι και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Πολλές καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα τρία αεροδρόμια της πόλης, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι το χιόνι που έπεσε στη Μόσχα τις τελευταίες 24 ώρες ισοδυναμεί με το ένα τρίτο που χιονιού που πέφτει συνήθως ολόκληρο τον Νοέμβριο στην πόλη. Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 55 εκατοστά.
«Είναι κάτι που η Μόσχα δεν έχει ζήσει εδώ και πάνω από 50 χρόνια» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πιοτρ Μπιριούκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Οι αρχές κάλεσαν τους 10 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και όχι τα αυτοκίνητά τους, καθώς η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -2 έως -4 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και προβλέπεται ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: