Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα την Τετάρτη 28/11/2012



Με μουντό και συννεφιασμένο καιρό θα κυλίσει ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα και ιδιαίτερη στα δυτικά βορειοδυτικά-νοτιοδυτικά αλλά και στην βόρεια Ελλάδα.

Βροχές θα σημειώνονται μέσα στην Τετάρτη στο βόρειο Ιόνιο ,την Ήπειρο,τα Επτάνησα μέχρι και την δυτική Στερεά-δυτική Πελοπόννησο. Μέσα στην ημέρα ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία ,ενώ βροχές θα σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας και στην ανατολική Μακεδονία και δυτική και κεντρική Θράκη.

Στις υπόλοιπες περιοχές μουντό συννεφιασμένος κατά διαστήματα με πιθανότητα για ψιλόβροχο η ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Κυκλάδες και την Κρήτη(νότια πλευρά).

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ .Στο Ιόνιο και κυρίως το κεντρικό και βόρειο θα έχουμε και 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο λόγω των νοτιάδων και ο καιρός θα γίνει πιο μαλακός και υγρός.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Στην Αττική θα έχουμε κατά διαστήματα νεφώσεις ,υγρό και μουντό καιρό ,ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Χαμηλές νεφώσεις-αναπτύξεις στα γύρω ορεινά ενώ αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα υπάρχουν μέχρι και το τέλος της ημέρας όπου όσο βαδίζούμε προς το βράδυ θα πυκνώνουν αρκετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ (πιθανότητα και για 7 πρόσκαιρα) . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-9οC κατά μέσο όρο στην βόρεια ορεινή Αττική ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 18-20οC |στα κεντρικά και νότια τμήματα της Αττικής.

Πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα το πρωί νωρίς και τοπικές ομίχλες.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός συννεφιασμένος μουντός και σχετικά ψυχρός ,πολύ μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας το απόγευμα για λίγο καθώς και πάλι θα συννεφιάσει από τα δυτικά . Μικρή πιθανότητα για ψιχάλες η ψιλόβροχο τοπικού χαρακτήρα και γενικά μικρής διάρκειας . Έτσι μέχρι και το τέλος της ημέρας ο καιρός θα κυλίσει κατά βάση μουντός και συννεφιασμένος.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς στην αρχή της ημέρας που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 4-5 και τοπικά ίσως και 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-13οC στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ από 9-11οC στο εσωτερικό του νομού και στις πιο ορεινές περιοχές και το μεσημέρι θα φτάσει τους 16-18οC στο κέντρο της πόλης και στα γύρω προάστια

Στην Τρίπολη και στην ορεινή Αρκαδία ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά νεφελώδης ενώ όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα βαραίνει περισσότερο ο καιρός και έτσι είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι-απόγευμα οι οποίες όμως δεν θα κρατήσουν πολύ και θα σταματήσουν. Πρόσκαιρο άνοιγμα του καιρού αργά το απόγευμα-βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς και βαθμίαια μέτριοι στα 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-9οC νωρίς το πρωί και πιθανώς και 1-2οC πιο χαμηλά αν το επιτρέψει η συννεφιά ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 16-18οC. Στην ορεινή Αρκαδία δεν θα ξεπεράσει τους 13-15οC.

Αναλυτικά ο χάρτης για αύριο Τετάρτη 28/11/2012 :

Δεν υπάρχουν σχόλια: