Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Πνίγηκε η κεντρική ΙταλίαΕκτεταμένες ζημιές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει την Ιταλία. Μετά τις περιφέρειες της Τοσκάνης και της Λιγουρίας, έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται και στην κεντρική Ιταλία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ούμπρια.

Στην κωμόπολη Ορμπετέλο, μια γυναίκα 73 ετών που παρασύρθηκε από χείμαρρο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Έξω από την πόλη Ορβιέτο δεκάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πάλια, ενώ ορισμένοι κάτοικοι ανέβηκαν στις σκεπές των σπιτιών τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές με ελικοπτέρων. Οι πυροσβέστες επιχειρούν αδιάκοπα από χθες αργά το απόγευμα.Σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση και στην πόλη της Περούτζια, με συνεχή βροχόπτωση. Ο νομάρχης ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού εκτάκτου ανάγκης.Στις πόλεις Μάσα και Καράρα όπου χθες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 200 άτομα, οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης κάλεσαν τους κατοίκους να βράζουν επί τουλάχιστο 15' το νερό, πριν το πιουν, διότι μπορεί να έχει μολυνθεί.Σε πολλές περιοχές της Ούμπρια η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί ενώ κοντά στον σταθμό της κωμόπολης Φάμπρο η κυκλοφορία των τραίνων σταμάτησε, διότι πλημμύρισαν σημεία από όπου περνούν οι σιδηροτροχιές.Στην πόλη Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, εξαιτίας ισχυρής νεροποντής που έπληξε αργά χθες βράδυ την περιοχή.Ο Ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Κοράντο Κλίνι έκανε αναφορά στην ανάγκη νέων χρηματοδοτήσεων για την αντιμετώπιση των ζημιών, και με την συμμετοχή της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο είναι πιθανό να αναθεωρηθούν τα όρια του «εσωτερικού συμφώνου σταθερότητας», που επιβάλλει αυστηρό περιορισμό στις δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης.Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: