Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Θεσσαλονίκη και στην Αττική την Τετάρτη 7/11/2012



Κάτι πάει να αλλάξει αύριο στο καιρό και στις δύο μεγάλες πόλεις με βροχές ,αισθητή πτώση της θερμοκρασίας πιο έντονη στην βόρεια Ελλάδα ενώ θα έχουμε και ενίσχυση των ανέμων.

Αναλυτικότερα:

Θεσσαλονίκη 7/11/2012:

Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια αλλά θα υπάρχουν ήδη από την αρχή της ημέρας κάποιες αραιές νεφώσεις στην πόλη της Θεσσαλόνίκης οι οποίες γύρω από την πόλη θα είναι αρκετά πυκνές.

Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι οι νεφώσεις από τα δυτικά βορειοδυτικά του νομού θα έχουν την τάση να πυκνώνουν σταδιακά και το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειωθούν παροδικές βροχές αρκετά που πρόσκαιρα θα ενταθούν και κυρίως στα πιο νότια νοτιοανατολικά τμήματα όπως και στην Χαλκιδική. Μέσα στο απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και ίσως εκδηλωθεί και καταιγίδα μικρής διάρκειας αλλά ίσως να είναι έντονα τα φαινόμενα. Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά με την παρουσία του βαρδάρη ο οποίος θα ενισχυθεί σημαντικά και θα είναι αρκετά παγερός καθώς θα μεταφέρει αρκετά ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη.

Οι άνεμοι στην αρχή θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα φτάσουν τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-16οC στις περιοχές γύρω από την πόλη και στο εσωτερικό του νομού ενώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης το πρωί θα κυμανθεί από 17-19οC ωστόσο μέσα στην ημέρα και κυρίως από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά θα αρχίσει να πέφτει αισθητά μετά την εκδήλωση των φαινομένων.

Αττική 7/11/2012:

Ο καιρός στην Αττική θα ξεκινήσει υγρός και αρκετά μαλακός τις πρωινές ώρες με υψηλές θερμοκρασίες και τίποτα δεν θα δείχνει την αλλαγή του καιρού που θα έρθει το βράδυ. Έτσι τις πρωινές ώρες θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες .Προς το μεσημέρι και το απόγευμα αυτές οι αραιές νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν σταδιακά ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από αργά το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά με βροχές πρόσκαιρα ισχυρές συνοδεία ενισχυμένων ανέμων. Μέσα στο βράδυ θα σημειωθεί και καταιγίδα η οποία θα επηρεάσει πρώτα την βόρεια βορειοδυτική Αττική και θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη βόρεια βορειοανατολική και νοτιοανατολική Αττική. Βροχές θα έχουμε και στο λεκανοπέδιο αλλά και στην Αθήνα .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ και στην βόρεια βορειοανατολική Αττική πρόσκαιρα βόρειοι που σταδιακά και εκεί θα γίνουν βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-19οC στην υπερβόρεια ορεινή Αττική και από 18-20οC στην υπόλοιπη βορειοανατολική Αττική ενώ το μεσημέρι θα "προλάβει" να φτάσει στο κέντρο και στα νότια νοτιοανατολικά τμήματα του νομού τους 23-25οC.

Από αργά το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε σχέση με τις θερμοκρασίες που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες!

Δείξτε προσοχή καθώς τα φαινόμενα δεν θα χαρακτηρίζονται από την διάρκεια τους αλλά κυρίως την ένταση τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: