Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη 22/11/2012



Με καλό καιρό και ηλιοφάνει αθα ξεκινήσει ο καιρός στην δυτική και βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου-Ήπειρο-δυτική Στερεά και δυτική βορειοδυτική Πελοπόννησο. Καλός θα είναι ο καιρός κάποιες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές σε ανατολική-κεντρική Μακεδονία-Θράκη αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το Θρακικό.

Στην υπόλοιπη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες από το ύψος της Πιερίας και νοτιότερα σε ανατολική νοτιοανατολική-βορειοανατολική Θεσσαλία-Ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε μουντό καιρό με πυκνή συννεφιά και τοπικές βροχές πρόσκαιρα πιο αξιόλογες σε Μαγνησία και κεντρική και βόρεια Εύβοια-Σποράδες.

Καταιγίδες θα σημειωθούν στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου στις Κυκλάδες-Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα.

Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να σπάει και να εξασθενούν τα φαινόμενα τα οποία θα περιοριστούν στα πιο ορεινά των περιοχών αυτών και αργότερα και εκεί θα σταματήσουν.

Καλός ο καιρός στην Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας συνοδεία ασθενών ανέμων από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 14-16οC.

Μουντός ο καιρός στην Αττική κυρίως στα πιο βόρεια και ανατολικά του νομού με νεφώσεις αρκετά πυκνές και ασθενείς τοπικές βροχές.Στο υπόλοιπο λεκάνοπεδιο και στην Αθήνα πιο σπαστός με συννεφιά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας πιο μεγάλα στα νότια του νομού. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει και στα βόρεια και οι νεφώσεις θα μείνουν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ . Η θερμορκασία από 9-11οC στην υπερβόρεια ορεινή Αττική και το μεσημέρι θα φτάσει τους 16-18οC στο κέντρο και τα δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα του νομού. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4οC χαμηλότερη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειονατολικοί στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Αναλυτικά ο χάρτης για την Πέμπτη 22/11/2012 στην Ελλάδα:
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: