Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πως θα είναι ο χειμώνας φέτος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σύμφωνα με τους Αμερικάνους...



Σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις των Αμερικάνων ο χειμώνας φέτος όσον αφορά την Ευρώπη θα είναι κανονικός όσον αφορά τα Βαλκάνια την Ελλάδα την Ιταλία αλλά και την Ρωσία όπου θα έχουμε όπως βλέπετε και στον χάρτη φυσιολογικό χειμώνα με την έννοια ότι δεν θα αποκλίνουμε στις ακραίες τιμές δηλαδή ούτε στο πάρα πολύ κρύο αλλά ούτε στην πολύ ζέστη για την εποχή .

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε χιονοπτώσεις και κρύο αλλά θα έχουμε κατά τους Αμερικανούς ένα χειμώνα στα φυσιολογικά πλαίσια και με βάση ας πούμε τις κλιματικές τιμές. Αυτά όσον αφορά τις θερμοκρασίες. Αντίθετα βλέπουμε ότι στην δυτική Ευρώπη οι θερμοκρασίες θα είναι κάτω από τα φυσιολογικά για τον χειμώνα που θα διανύσουμε που σημαίνει ότι σε αυτές τις περιοχές όπως η Γαλλία,η Ισπανία,η Αγγλία ακόμα και οι ακτές της βόρειας Αφρικής θα έχουν αρκετό κρύο.

Ωστόσο στην Σκανδιναβία και γενικά στην ανατολική Τουρκία και την Ασία από την Μαύρη θάλασσα και ανατολικότερα και εκεί φαίνονται θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά για το φετινό χειμώνα.










Όσον αφορά τον φετινό υετό(πόσα νερά θα πέσουν δηλαδή) την χρονιά 2012-2013 φαίνεται ότι θα έχουμε αρκετά νερά στην Ελλάδα ,την Ιταλία και σε κάποιο κομμάτι της Τουρκίας (βορειοδυτική) όπως και στα βορειοδυτικά Βαλκάνια αλλά και στην Πορτογαλία-Ακτές βόρειας Αφρικής. Αντίθετα στην δυτική Ευρώπη και κυρίως στην Αγγλία αλλά και την Σκανδιναβία φαίνεται πως θα έχουμε λιγότερα νερά από τα φυσιολογικά για το χειμώνα. . Τέλος στην υπόλοιπη κεντρική Ευρώπη και την Ρωσία φαίνεται φυσιολογικός χειμώνας όσον αφορά τις βροχές που θα πέσουν . Εν κατακλείδι όσον αφορά τις φετινές χιονοπτώσεις φαίνεται πως ο χειμώνας θα κυλίσει με λίγες χιονοπτώσεις σε σχέση με αυτές που αρμόζουν το χειμώνα σε Σκανδιναβία και Αγγλία όπως επίσης και σε κομμάτι της Νοτιοανατολικής Ρωσίας-Μαύρη Θάλασσα . "Παραπάνω από το κανονικό" για το φετινό χειμώνα θα αποτελούν οι χιονοπτώσεις στην Γαλλία-Γερμανία -Βόρεια Ιταλία και σε ορισμένα βορειοδυτικά Βαλκάνια αλλά και στην ανατολική Τουρκία-Ασία. Στις Μεσογειακές χώρες δηλαδή σε Ισπανία,Ελλάδα ,κεντρική και νότια Ιταλία ,ακτές βόρειας Αφρικής αλλά και στα βορειοανατολικά Βαλκάνια και σε κομμάτι τις Ρωσίας οι χιονοπτώσεις θα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια για το φετινό χειμώνα .



Επιμέλεια:Καρβίας Ιάσων(Jason) Πηγή: http://www.accuweather.com/en/weather-blogs/Euro/winter-20122013-forecas...,http://dionysos-weather.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: