Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Παρασκευή 2/11/2012



Στα νησιωτικά συμπλέγματα του Αιγαίου και στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας θα περιοριστεί το καιρικό ενδιαφέρον την Παρασκευή.
Έτσι από το πρωί αναμένονται νεφώσεις και βροχές, κατά διαστήματα, σε Κυκλάδες ,Κρήτη, Αν. Μακεδονία και Θράκη καθώς και στα νησιά του Αν. Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια της μέρας οι όποιες βροχές στα ηπειρωτικά θα σταματήσουν και θα εκδηλώνονται σποραδικά και κατά διαστήματα μόνο στα νησιά, όπου υπάρχει πιθανότητα και για εκδήλωση τοπικών καταιγίδων.
Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε γενικά καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και κάποιες τοπικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς , στα κεντρικά από 10 έως 24 με 25 και στα νότια από 12 έως 28 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Μυρτώο πέλαγος και στο κεντρικό Αιγαίο θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ , στο Ανατολικό Αιγαίο νότιοι-νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο Βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ . Στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι νότιοι ασθενείς έως μέτριοι 2 με 4 μποφόρ.
Τώρα μια πρώτη προγνωστική εικόνα για το Σαββατοκύριακο μας δείχνει βελτιωμένο και γενικά καλό καιρό σε όλη τη χώρα.
Καλά να περνάτε!
Υ.Γ. Πολλές φορές ο καιρός , η φύση αν θέλετε, φροντίζει να μας βάλει στη θέση μας εμάς που προσπαθούμε να κάνουμε καιρικές προγνώσεις. Κάτι ανάλογο έγινε και την Πέμπτη. Σαφώς τα φαινόμενα ήταν λιγότερα από αυτά που ανέμενα και με μικρότερη ένταση. Το θετικό είναι πως κάποιες ευπαθείς περιοχές που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τις βροχές των τελευταίων ημερών δεν επηρεάστηκαν στο βαθμό που φοβόμουν.
Όπως και να έχει, η συναρπαστικότητα του καιρού και της πρόγνωσής του παραμένει αναλλοίωτη σε εμάς ακόμα και μετά από τέτοιες περιπτώσεις που η φύση δεν ακολουθεί τα "προσδοκώμενα" . Ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι της γοητείας της.
Επιμέλεια: Γιώργος Πατσουλάκης (snowlover)

Δεν υπάρχουν σχόλια: