Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Πέμπτη 29/11/2012



Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη κυρίως στην δυτική Ελλάδα όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Παρόμοια φαινόμενα θα εκδηλωθούν μέσα στην ημέρα και στην ανατολική Μακεδονία και την δυτική και κεντρική Θράκη. Μεγάλες ποσότητες νερού αναμένονται στα νησιά του Ιονίου (Επτάνησα και βόρειο Ιόνιο) καθώς και στην Ήπειρο,δυτική Στερεά,βορειοδυτική Θεσσαλία κατά μήκος των ορεινών της Πίνδου καθώς και στην Πελοπόννησο (δυτική βορειοδυτική και νότια νοτιοδυτική). Βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στην δυτική Μακεδονία.

Δείξτε προσοχή : Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα 6-7 και τοπικά 8-9 μπόφόρ.(Δεν αποκλείεται και ριπές ανέμου στα 10 μποφόρ)

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα ανατολικά της Πίνδου από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας στην ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά -Εύβοιά και στην περιοχή του Αιγαίου ο καιρός θα είναι σχετικά μουντός αλλά και με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας ωστόσο μέσα στην ημέρα και προς το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές αλλά δεν θα έχουν καμία σχέση με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες της δυτικής και βόρειας χώρας.

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στα Δωδεκάνησα αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου(κυρίως το απόγευμα και μετά όσον αφορά το Βορειοανατολικό Αιγαίο).

Τέλος η Κρήτη δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτήν την κακοκαιρία εκτός από την δυτική Κρήτη (νομός Χανίων) όπου το απόγευμα-βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς και σποραδικές καταιγίδες.
Αναλυτικά οι προγνωστικοί χάρτες για την Πέμπτη (πρωινές-μεσημβρινές ώρες ,μεσημβρινές-απογευματινές ώρες ):




Περιοχές όπου πρέπει να δείξετε προσοχή την Πέμπτη : Επτάνησα(Ιθάκη,Κεφαλλονιά ,Ζάκυνθος,Λευκάδα,Παξοί) -βόρειο Ιόνιο(Κέρκυρα) ,δυτική Στερεά(Αιτωλοακαρνανία) ,Ήπειρος(Ιωάννινα-Άρτα-Ηγουμενίτσα κ.τ.λ) ,βορειοδυτική Θεσσαλία, δυτική βορειοδυτική Πελοπόννησο(Αχαία-Ηλεία-Μεσσηνία) ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Αρκαδία αλλά όχι τόσο έντονες όσο στην υπόλοιπη δυτική Πελοπόννησο.

Έντονες βροχές και καταγίδες στην ανατολική Μακεδονία(Ξάνθη-Καβάλα-Δράμα) μέχρι και την δυτική και κεντρική Θράκη πρόσκαιρα.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: