Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στη Βοσνία


Λεωφορείο με άγνωστο αριθμό επιβατών ακινητοποιήθηκε στο χιόνι

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα από τις ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλο το οδικό δίκτυο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στην περιοχή Μούσταπιτς, στην Ερζεγοβίνη, ένα λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από την πόλη Σίροκι Μπρεγκ ακινητοποιήθηκε στο χιόνι. Τα ΜΜΕ του Σαράγεβο μετέδωσαν ότι παραμένει άγνωστος προς το παρόν ο αριθμός των επιβατών.

Τρία ελικόπτερα της EUFOR και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας χθες επιστρατεύθηκαν για τη μεταφορά ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα του Μόσταρ, καθώς και ανθρώπων που είχαν αποκλειστεί στα χιόνια και κινδύνευαν.

Η επικεφαλής του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Μόσταρ Σλάβιτσα Άνιτσιτς απηύθυνε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον καθαρισμό των οδικών δικτύων να σπεύσουν στην περιοχή για να βοηθήσουν.

Στο χιονισμένο Σαράγεβο, αν και αρκετά από τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας εκτελούν δρομολόγια, πολλοί κάτοικοι επέλεξαν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ουρές αυτοκινήτων που δυσχεραίνουν την μετακίνηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Τα δρομολόγια των τραμ δεν εκτελούνται, καθώς είναι σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού των γραμμών του με τη συμμετοχή Τούρκων στρατιωτών, της ειρηνευτικής αποστολής της ΕΕ (EUFOR), μελών του Κοινοβουλίου των Φοιτητών και αναμένεται η συνδρομή μελών των ενόπλων δυνάμεων της Βοσνίας.

Αν και το χιόνι έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη, τα πάρκα και οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτα από νέους που κάνουν σκι, σνόουμπορντ ή προτιμούν να περπατούν στο χιόνι.

Στην Μπάνια Λούκα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης τα χιόνια «άναψαν τα αίματα». Ένας 55χρονος χτύπησε με φτυάρι δύο γείτονές του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ευτυχώς, με ελαφρά τραύματα. Αιτία του καυγά ήταν ο καθαρισμός της περιοχής από τα χιόνια.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: