Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς ρεύμα 59.000 οικογένειες στην Ιταλία!


Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία

Δεκαεπτά άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ιταλία όπου συνεχίζεται και σήμερα το δριμύ ψύχος με -10 βαθμούς Κελσίου στο Μιλάνο, ενώ το χιόνι έκανε την εμφάνισή του και στα περίχωρα της Νάπολης, φαινόμενο ασυνήθιστο κυρίως για τη νότια Ιταλία.

Πολλά χωριά, τα οποία αποκλείσθηκαν το Σαββατοκύριακο και έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, κυρίως στην ορεινή περιοχή γύρω από τη Ρώμη, χρειάστηκε να οργανωθούν μόνα τους για να ανοίξουν τους δρόμους. Σε ολόκληρη την Ιταλία, 59.000 οικογένειες εξακολουθούν να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αντίθετα, στη Ρώμη, όπου ο δήμαρχος έχει δώσει εντολή να κλείσουν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

Στην Ανκόνα, στην οποία χιονίζει για τέταρτη ημέρα σήμερα, ένα ελληνικό πλοίο, το Cruise Olympia, το οποίο μεταφέρει 360 επιβάτες, 160 φορτηγά και 70 αυτοκίνητα και τροχόσπιτα και έφθασε χθες το βράδυ στο λιμάνι παραμένει εκεί χωρίς να μπορούν να αποβιβαστούν οι επιβάτες και να βγουν τα αυτοκίνητα, καθώς υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους της πόλης και στην πρόσβαση στον πιο κοντινό αυτοκινητόδρομο.

Πυκνό χιόνι έπεσε τα ξημερώματα στους λόφους του Καμαλντόλι της περιφέρειας της Νάπολης, σε υψόψετρο 480 μέτρων, ενώ στο κέντρο της Νάπολης δεν έπεσε καθόλου χιόνι. Χιονίζει σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου ανάμεσα στο Σαλέρνο και το Ρέτζιο Καλάμπρια και στις ορεινές περιοχές Σίλα και Ασπρομόντε της Καλαβρίας, όπως και στη Σαρδηνία.

Στους εννέα νεκρούς που είχαν αναφερθεί ως το Σάββατο προστέθηκαν χθες άλλοι οχτώ. Τρεις άστεγοι έχασαν τη ζωή τους σε πάρκο της Όστιας και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, ενώ ένας 27χρονος από τη Σρι Λάνκα βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια καλύβα κοντά στη Λούκα της Τοσκάνης. Επίσης τρεις άνθρωποι πέθαναν από έμφραγμα ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν το χιόνι από την είσοδο των σπιτιών τους και ένας από πτώση στην Τεργέστη.

Η περιοχή Αμπρούζο της κεντρικής Ιταλίας, η οποία πλήττεται από σφοδρή χιονόπτωση και σιβηρικό κρύο, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εστάλησαν 530 στρατιώτες και 90 εκχιονιστικά και μπουλντόζες για ν΄ανοίξουν τους δρόμους.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: