Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Έξι νεκροί και δέκα αγνοούμενοι στη Βουλγαρία


Έσπασε το φράγμα της τεχνητής λίμνης Ιβάνοβο

Όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ οι νεκροί από τις πλημμύρες ανέρχονται στους έξι ενώ αγνοούνται ακόμη δέκα άνθρωποι. Το χωριό Μπίσερ στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, πλημμύρισε το πρωί, όταν έσπασε το φράγμα της τεχνητής λίμνης Ιβάνοβο.

Μέχρι στιγμής, τα σωστικά συνεργεία που έχουν σπεύσει στην περιοχή έχουν κατορθώσει να απομακρύνουν περίπου 40 κατοίκους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, σύμφωνα με το δήμαρχο του δήμου Χάρμανλι, στον οποίο υπάγεται διοικητικά το χωριό Μπίσερ.

Στο μεταξύ, άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Βουλγαρία εξαιτίας της κακοκαιρίας, μετά την κατάρρευση γέφυρας στο χωριό Ματζάροβο, ενώ δύο άνδρες, πατέρας και γιος, διασώθηκαν, με τη συνδρομή ελικοπτέρου, ύστερα από πολύωρη παραμονή στην οροφή του αυτοκινήτου τους, που είχε εγκλωβιστεί στα νερά, σε χωριό της βουλγαρικής Ροδόπης, στην περιφέρεια του Χάσκοβο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί και η πόλη Σβίλεγκραντ στα σύνορα με την Ελλάδα, τα περίχωρα της οποίας έχει κατακλύσει ο Έβρος, σύμφωνα με τη βουλγαρική ραδιοφωνία.

Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του Έβρου κατά τρία μέτρα το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ των πόλεων Ντίμιτροβγκραντ και Σβίλεγκραντ, καθώς και η κυκλοφορία των ΙΧ στη συνοριακή δίοδο με την Τουρκία, "Καπετάν Αντρέεβο".

Για πρώτη φορά μετά την ενεργοποίηση του συστήματος έγκυρης προειδοποίησης στη Βουλγαρία, στις περιφέρειες Χάσκοβο και Κίρτζαλι έχει κηρυχτεί "κόκκινος συναγερμός" για άκρως επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Οι δύο περιφέρειες είναι και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με εκατοντάδες σπίτια σε πολλά χωριά να έχουν πλημμυρίσει.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: