Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

«Φούσκωσε» η θάλασσα και πλημμύρισε ο κάμπος


Σοβαρές ζημιές στο λιμάνι και στις καλλιέργειες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Σφοδρή θαλασσοταραχή προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο λιμάνι της Πλάκας στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Έχουν υποχωρήσει τρία τμήματα του κυματοθραύστη ενώ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί και παραλία καθώς η θάλασσα «φούσκωσε» και πλημμύρισε ο κάμπος προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες.

Μικροζημιές έχουν προκληθεί στο λιμάνι της Σαμπατικής και στον παραλιακό δρόμο του Τυρού Κυνουρίας, αφού η θαλασσοταραχή γκρέμισε ακόμα και μάντρες σπιτιών κι έφτασε μέχρι τις εισόδους των σπιτιών.
Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απεγκλωβισμός μιας οικογένειας στο χωριό Στενό επί της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους.

Την τελευταία ώρα έχει κοπάσει η ένταση της καταιγίδας, αλλά συνεχίζει να βρέχει.

Αυτή την ώρα καλύτερη είναι η κατάσταση στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης.

Ο Γαρεάτης ποταμός έχει φουσκώσει και συνεργείο του δήμου Τρίπολης καθαρίζει την γέφυρα Μπάκαλα στο χωριό Στενό που έχει γεμίσει από σκουπίδια και κλαδιά δένδρων, προκειμένου να μην πλημμυρίσει το χωριό, ενώ το σημείο είναι αδιάβατο.

Στα χωριά Κακούρι, Νιοχώρι και Ζευγολατιό η κατάσταση αντιμετωπίστηκε όταν μηχανήματα του δήμου Τρίπολης γκρέμισαν μάντρες και έδωσαν διέξοδο σε ορμητικούς χείμαρρους.

(Φωτογραφία από arcadiaportal.gr)
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: