Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλική καταστροφή στην κεντρική Ηλεία - Νεκρή 80χρονη από πνιγμό - μεγάλες πλημμύρες σε Πύργο, παραποτάμιες περιοχές και δεκάδες χωριά


Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στον Πύργο. Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα

με το νερό της βροχής να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικούς σταθμού του ΟΣΕ και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέγεθος της καταστροφής.

Ακόμα και το πρώτο φως της ημέρας δεν θα αποκαλύψει πλήρως τι έχει συμβεί. Το μόνο που μπορούμε να αναφέρουμε με σαφήνεια βάση των στοιχείων του Θοδωρή Κονδύλη, πως ο Πύργος ζει την σφοδρότερη καταιγίδα στο νομό τουλάχιστον των τελευταίων πέντε ετών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από διακόσιες κλήσεις και ήδη στον Πύργο πέρα από τα άτομα επιφυλακής, έρχονται για βοήθεια δυνάμεις από την Αρχαία Ολυμπία, την Κρέστενα, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά και την Πάτρα.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο και σε γειτονιές, θυμίζουν Βενετία, οι οδοί Πατρών. Υψηλάντους, Μυστρά, Δεληγιάννη, Καπετάν Γιώργη, Κοκκίνου, είναι μόνο μερικές από εκείνες που διακόπηκε για ώρα η κυκλοφορία λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.
Η πόλη είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ακόμα δεν έχουν φανεί τα χειρότερα.

Η Αστυνομία, βρίσκεται στο δρόμο για να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ με χαρακτηριστική καθυστέρηση κινητοποιήθηκε ο δήμος Πύργου. Στον οποίο δεν μπορούμε να προσάψουμε ευθύνες για τα ακραία φαινόμενα. Όμως τα παράπονα για την καθυστέρηση στην κινητοποίησή του είναι μεγάλα.

Στο ilialive.gr από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η καταιγίδα καταγράφουμε τα γεγονότα και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες σας ενημερώνουμε το συντομότερο δυνατό…
Μετεωρολογική ενημέρωση

Η σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων τουλάχιστον 5 ετών που λειτουργεί το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία καταγράφηκε στην πόλη του Πύργου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 4/2. Σε λιγότερο από τρεις μόλις ώρες 00.00-02.55 σημειώθηκαν περισσότερα 110.2 χιλιοστά βροχόπτωσης, (δηλ. 110 τόνους νερό ανά στρέμμα), με την βροχόπτωση να συνεχίζεται.

Πηγή:http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: